Datum

Inspiratiesessie 'Sterk aan het Werk' op 14 mei 2024

Inhoud

In het najaar van 2024 start een nieuw traject van 'Sterk aan het Werk', het werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering. Op 14 mei worden geïnteresseerde werkgevers tijdens een inspiratiesessie meegenomen in het programma, waar ook LEVgroep een rol in speelt.

 klik hier voor aanmelden

Sterk aan het Werk Er zijn meer vacatures dan werkzoekenden. Toch is er nog steeds veel onbenut arbeidspotentieel. Mensen die talenten hebben en graag willen werken, maar voor wie net een andere aanpak nodig is om een juiste kans te krijgen. Dit geldt ook voor alleenstaande moeders met een inkomen op bijstandsniveau. Denk aan werktijden die niet te combineren zijn met (naar schoolgaande) kinderen, een functie waarbij je net niet aan alle opleidingseisen voldoet of een groot gat op je cv. Speciaal voor deze doelgroep lanceerde Driessen Foundation in 2022 het werk- en ontwikkelprogramma: Sterk aan het Werk.

Inspiratiesessie op 14 mei Tijdens de inspiratiesessie op 14 mei horen geïnteresseerde werkgevers alles over het nieuwe traject van Sterk aan het Werk. Zij horen het verhaal van Sterk aan het Werk en er wordt besproken hoe ze anders kunnen kijken naar arbeidspotentieel. Ze spreken deelnemende moeders én werkgevers van het huidige Sterk aan het Werk traject. Zo komen ze erachter of deelname bij hun organisatie past.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 14 mei 2024

Inloop: 14:30 uur

Start programma: 15:00 uur

Einde programma: 18.00 uur (we sluiten af met een hapje en drankje)

Locatie: Brainport Human Campus Gebouw de Brink (IJK) Vlamovenweg 4, Helmond

Meld je nu aan Met Sterk aan het Werk geef je iemand een kans die écht graag aan de slag wil. 

Meld je hier direct aan 

Via deze link vind je meer informatie over het programma.

Partners van Sterk aan het Werk Sterk aan het Werk is een initiatief van Driessen Foundation en is vormgegeven in samenwerking met LEVgroep. Wij verzorgen tweewekelijkse trainingen voor de deelnemers. Onder andere in assertiviteit, het gebruik van LinkedIn en budgetbeheersing. Ook Rabobank en Senzer spelen een belangrijke rol in het programma.