Mantelzorgcompliment Best

De Gemeente Best laat jaarlijks haar waardering blijken met het uitreiken van het mantelzorgcompliment. Het compliment van 2023 bestaat uit een BeleefBest cadeaubon ter waarde van 75 euro. Deze cadeaubon is in te wisselen bij een groot aantal winkels en ondernemers in Best.

Voor wie?

Om in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden:

  • De zorgvrager woont in Best.
  • Per zorgvrager mag er per kalenderjaar één mantelzorger het mantelzorgcompliment in ontvangst nemen.
  • De zorgvrager mag een mantelzorger aandragen indien deze gedurende een periode van ten minste 3 maanden, aaneengesloten, 8 uur per week, zorg heeft verleend.*
  • De mantelzorger die wordt voorgedragen is (of wordt) bij Steunpunt Mantelzorg als mantelzorger geregistreerd.
  • Een mantelzorger mag één mantelzorgcompliment per kalenderjaar ontvangen.

*Mantelzorgers van wie de zorgvrager dit jaar (in 2023) is komen te overlijden en die wel 3 maanden hebben gezorgd, komen alsnog in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.

Aanvragen

Het mantelzorgcompliment aanvragen kan van 1 september 2023 tot en met 10 november 2023.

Een aanvraag indienen kan digitaal via de button onderaan deze pagina. Aanvragen is pas mogelijk op 1 september.

Als je hulp nodig hebt bij de digitale aanvraag, kun je hiervoor bij het Infopunt van LEVBest terecht (zie onderstaande contactgegevens).

Het uitgangspunt is in principe dat de zorgvrager het compliment aanvraagt voor de mantelzorger. Wij zien in de praktijk dat dit om allerlei redenen voor een zorgvrager lastig kan zijn. Je mag in dat geval als mantelzorger daarom ook het compliment zelf aanvragen!

Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd (conform de voorwaarden) ontvang je na 1 december bericht over de uitreiking van het mantelzorgcompliment.

Vragen?

Heb je vragen over de mantelzorgwaardering en de digitale aanvraag en/of heb je vragen over mantelzorg en mantelzorgondersteuning?

Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg bij het Infopunt van LEVBest. Dit is gevestigd in Bestwijzer, Zonnewende 173, 5683 AB Best. Het Infopunt dagelijks geopend van 08.30 uur t/m 12.30 uur en telefonisch bereikbaar via 0499 77 01 10 of per mail via infopuntbest@levgroep.nl

Heb je vragen over mantelzorg? Neem dan contact op met ons Steunpunt Mantelzorg.

 

LET OP:

Houd rekening met enige wachttijd na het indienen/wegzenden van het aanvraagformulier. Dit kan even duren. Als het formulier ingediend is verschijnt een melding hiervan op je scherm (Je aanvraag is verzonden).

MANTELZORGCOMPLIMENT AANVRAGEN