Datum

Workshop-aanbod voor vrijwilligers uitgebreid

Inhoud

Kijkend naar de behoefte van vrijwilligersorganisaties en verengingen zijn nieuwe workshops en trainingen ontwikkeld. Ondermeer op het gebied van werven van vrijwilligers, communicatie, vrijwilligersbeleid en presenteren. Alle trainingen worden verzorgd door professionals van LEVgroep en zijn doorgaans gratis voor vrijwilligers uit de gemeenten waar LEVgroep actief is. Het totale aanbod is te vinden op www.lerenmetlev.nl/vrijwilligers    

“Veel maatschappelijke organisaties, verenigingen en bewonersinitiatieven zijn op zoek naar vrijwilligers. We hebben daarom trainingen opgezet ‘Werven van vrijwilligers’ en ‘Wervende vacatures schrijven’. De reacties van de deelnemers waren zeer positief, reden om ze komende periode nogmaals aan te bieden”, vertelt Renske Bartels van Leren met LEV/Vrijwilligerswerk Helmond.

Aanbod t/m juni:

  • 5 februari       Vrijwillligerswerk Goed Geregeld (Best)
  • 11 februari     In veilige handen (Son en Breugel)
  • 13 februari     Fondsenwerving (Helmond)
  • 19 maart         Social media voor beginners (Helmond)
  • 21 maart         Spreken in het openbaar (Geldrop)
  • 16 april            Werven van vrijwilligers (Helmond)
  • 14 mei              Communicatieplan voor vrijwilligersorganisaties (Helmond)
  • 25 juni              Moeilijke gesprekken, hoe doe je dat? (Helmond)


Aanbod op aanvraag
Naast de geplande workshops en trainingen, is het ook mogelijk om bij voldoende belangstelling over andere onderwerpen een training aan te bieden. Ook hiervan staan er diverse op leren met LEV.  “Suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom. Deelnemers van de training ‘Communicatieplan voor vrijwilligersorganisaties’ gaven aan dat ze het lastig vinden om gesprekken te voeren met vrijwilligers die niet goed op hun plek zitten. Daar zijn we nu een training voor op aan het zetten die we in juni van dit jaar aanbieden”, vertelt Rosanne Muileboom van Leren met LEV/Vrijwilligerswerk Helmond.


Meedoen?
Aanmelden kan via de website www.lerenmetlev.nl/vrijwilligers. Met vragen kun je contact opnemen met Rosanne Muileboom, rosanne.muileboom@levgroep.nl, telefoon 06 14 89 02 91 of Renske Bartels, renske.bartels@levgroep.nl, telefoon 06 89 97 06 53 . Op www.lerenmetlev.nl vind je naast trainingen voor vrijwilligers ook trainingen voor inwoners en beroepskrachten.