Datum

Training agressiehantering

Inhoud

Agressie neemt toe. In het verkeer, op straat, op social media en bij het sporten; overal zie je het steeds vaker gebeuren. Mensen hebben een kort lontje en reageren agressief. Herken je dit bij jezelf? Word jij ook snel boos? Heb je last van vloeken en tieren of deel je wel eens klappen uit? Je hoeft je er niet voor de schamen maar je moet er wél wat aan doen. Voor jezelf én voor jouw omgeving. Meld je aan voor de training agressiehantering en krijg die woede weer onder controle.

LEVgroep heeft samen met GGZ Oost Brabant een nieuwe training opgezet. In 10 bijeenkomsten leer je controle te krijgen over je gedrag en agressie. Agressie is gedrag dat je hebt aangeleerd. Iets dat je hebt aangeleerd kun je ook weer afleren. Als je al lange tijd op een agressieve manier reageert, kost het natuurlijk meer moeite om hier verandering in te brengen. Door meer inzicht in jezelf en te onderzoeken wat bij jou agressie uitlokt, gaat het jou uiteindelijk lukken om op een andere manier te reageren.

Aanleiding voor de training is de toenemende agressie en geweld om ons heen. “We zien meer burenruzies en krijgen meer meldingen van huiselijk geweld", zegt Harry Pieters opbouwwerker in het centrum van Helmond. "We geven ook trainingen aan kinderen in moeilijke thuissituaties en ook hier krijgen we vaker signalen van agressie en geweld. Reden genoeg om samen met de GGZ Oost Brabant deze training op te zetten en mensen te leren om hun agressie beter te hanteren.”

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie vind je op de website leren met LEV   

Het is ook mogelijk om persoonlijk contact op te nemen met Harry: harry.pieters@levgroep.nl, telefoon: 06 40 57 57 92.