Workshops voor mantelzorgers

Inhoud

De gemeente Best en LEVBest willen graag drie workshops aanbieden speciaal voor mantelzorgers. De workshops gaan over thema’s waarvan we weten dat deze spelen bij mantelzorgers. We hopen dat het volgen van één van de workshops jou helpt bij het houden van de balans bij het mantelzorgen, zodat je ook goed voor jezelf blijft zorgen!

Let op! Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar per workshop. Vol is vol! Mocht er geen plek meer zijn bij de workshop waaraan jij graag wilt deelnemen, kijken en denken we uiteraard graag met je mee naar een passende oplossing of alternatief.

De workshops zullen worden verzorgd door Ellen Joormann. (www.ellenjoormann.nl) 

Informatie over de verschillende workshops:

Workshop 1: Weer in je kracht - Over omgaan met de verschillende verliezen als mantelzorger

Welke verliezen kun je als mantelzorger meemaken? En wat gebeurt er met je als je zo’n ingrijpend verlies meemaakt? Welke reacties van mensen uit jouw omgeving waren steunend en waarin ben je misschien teleurgesteld? Tot slot onderzoek je wat jouw kracht is en welke hulpbronnen je kunt inzetten bij het verwerken van je verlies.

Woensdagmiddag 18 mei van 13.00 - 15.30 uur
Locatie:  Buurthuis Kadans, Sint Jozefstraat 1 Best

 

Workshop 2: Grenzen bewaken - Over opkomen voor jezelf

Je onderzoekt welke grenzen je als mantelzorger tegenkomt: grenzen vanuit je omgeving en jouw persoonlijke grenzen. Wat belemmert jou bij het aangeven van je grens: hoe komt het dat je vaak “ja” zegt terwijl je “nee” bedoelt? En welke gedachten, gevoelens en gedragingen helpen je bij het bewaken van je grenzen?

Wanneer: Woensdagmiddag 20 april van 13.00 - 15.30 uur
Locatie:   Buurthuis Kadans, Sint Jozefstraat 1 Best

 

Workshop 3: Meedoen met plezier - Over het voorkómen en doorbreken van isolement van de mantelzorger

Als mantelzorger loop je het risico dat je in een isolement geraakt. Wat maakt dat je je als mantelzorger soms alleen voelt staan

terwijl je juist graag tijd met anderen door zou willen brengen of ondersteuning nodig hebt? Wat kunnen de gevolgen van

eenzaamheid zijn voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid?

Je onderzoekt hoe je verbinding kunt houden of krijgen met de wereld om je heen en te genieten van het contact met anderen.

Wanneer: Dinsdagavond 19 april van 19.00 – 21.30 uur
Locatie:   Buurthuis Kadans, Sint Jozefstraat 1 Best

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met het Infopunt van LEVBest, onderstaand vind je de contactgegevens. Na de aanmelding voor de desbetreffende workshop ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie.

Mocht je willen deelnemen aan één van de workshops, maar lukt het gezien de zorg die je draagt voor een ander of praktische zaken niet lukken om naar de workshop te komen? Neem dan contact op met het Infopunt van LEVBest. Dan kijken we samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat je toch kunt deelnemen.

Voor vragen, informatie of een praatje ben je welkom bij het Steunpunt Mantelzorg, hier kijken we graag met je mee!

 

Het Steunpunt Mantelzorg Best, bereikbaar via het Infopunt van LEVBest. Het Infopunt is gevestigd in Bestwijzer (Zonnewende 173) en (telefonisch) bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, via tel: 0499 77 01 10 of per e-mail via infopuntbest@levgroep.nl 

Voor meer informatie over wat LEVBest allemaal doet, kun je ook een kijkje nemen op onze website: www.levbest.nl